PUBLIC COMMISSION

Rosborg Gymnasium, Vejle 2017

awarded by the Danish Arts Foundation


 

Udsmykningen er i et hjørne af kantinen. Indgangen til biblioteket er der. Udsmykningen består af håndmalet tapet, keramiske elementer,

pasteltegninger af ordsprog, træ.

Tekst Johanna Lassenius, konsulent Statens Kunstfond.

Mettes Vangsgaards værk til Rosborg Gymnasium har karakter af installation. Hun balancerer mange forskellige elementer til ét samlet udtryk: en hjørneudsmykning med relief der både er flade og objekt, klassisk tegning på papir,  og keramiske skulpturer.

 

Brædderne genkender vi som ’det der holder sammen på tingene’, men også fra det anarkistiske byggeri - man smækker et par brædder sammen og så pludselig står der et skur, eller man har en barrikadering. Skurerne, søm og ledninger er overdimensionerede og tydelige frem for at være noget, vi forsøger at skjule og gemme væk. Samlet fortæller brædderne og skruerne om en midlertidighed og spontanitet: vi tager hvad vi har / kan finde. Det kunne både sende tankerne i retning af barndommens hule i haven/træet,  bz’ernes oprør eller krig. Hos Mette bliver det et velkomponeret ’rod’, der skubber lidt til pænheden i vores trygge daglige omgivelser.

vangsgaardmette@hotmail.com  |  Tel: 45 26835516

© 2018 by Mette Vangsgaard Proudly created with Wix.com