The Shed, Installation Rosborg Gymnasium - 2017

Public commission assigned by Danish Arts Foundation


 

The installation is placed in a corner of an open corridor  that connects study rooms.  In the corner there are placed table and chairs, the students uses for lunch break, and studying.

My first impression of the corridor was  white walls, proporly and neatness. 

the idea was to make an artwork that  could  change the corner to a completely different  place.

I painted wall paper like wood panels. installed ceramics elements, such as screws, boards, wire.

I also made some figurative drawings in homemade woodframes. 

Text Johanna Lassenius, consultant , Danish Arts Foundation

Mettes Vangsgaards værk til Rosborg Gymnasium har karakter af installation. Hun balancerer mange forskellige elementer til ét samlet udtryk: en hjørneudsmykning med relief der både er flade og objekt, klassisk tegning på papir,  og keramiske skulpturer.

 

Brædderne genkender vi som ’det der holder sammen på tingene’, men også fra det anarkistiske byggeri - man smækker et par brædder sammen og så pludselig står der et skur, eller man har en barrikadering. Skurerne, søm og ledninger er overdimensionerede og tydelige frem for at være noget, vi forsøger at skjule og gemme væk. Samlet fortæller brædderne og skruerne om en midlertidighed og spontanitet: vi tager hvad vi har / kan finde. Det kunne både sende tankerne i retning af barndommens hule i haven/træet,  bz’ernes oprør eller krig. Hos Mette bliver det et velkomponeret ’rod’, der skubber lidt til pænheden i vores trygge daglige omgivelser.

vangsgaardmette@hotmail.com  |  Tel: 45 26835516

© 2018 by Mette Vangsgaard Proudly created with Wix.com