PINBALL

Halmstads Konsthall, Sweden

June 17 – August 18, 2020. I utställningen ”PINBALL” presenteras tre danska samtidskonstnärer; Julie Nord, Jesper Dalgaard och Mette Vangsgaard.

 

Genom teckning, textil, keramik, skulptur och videoverk kan du ta del av deras olika berättelser, vilka kan läsas var för sig eller som en helhet.

​Att arbeta utifrån en berättartradition är något de tre konstnärerna har gemensamt. Genom humor och fantasi skapar de samhällskritiska verk, som handlar om allt från hierarkier till miljödebatten och komplexa relationer människor emellan. Motivvärldarna tycks ha ett släktskap med surrealismen där det overkliga och oväntade är närvarande.

​I Jesper Dalgaards verk Ponyburger, får vi inblick i konstnärens skapande process och hens komplicerade relation till en gallerist. Videoverket visar också följderna av en stark längtan efter ära och berömmelse.

Julie Nords verk Dark Horse påminner om en spöklik gestalt med många ögon som övervakar allt runtomkring sig. Med verket vill hon sätta fingret på det okända, det som döljer sig under den vackra fasaden.

​Mette Vangsgaard utforskar människans relation till naturen. I verket Sorry honey I ran out of ice lyfter hon problematiken kring världens isar som smälter på grund av människans allt för stora miljöpåverkan och ovilja till förändring.

 

På Halmstads konsthall möts konstnärernas bildvärldar för första gången i en gemensam utställning. I ”PINBALL” kastas du likt en ”flipperkula” mellan deras olika konstnärskap. Trevlig åktur!

 Supported by Direktør Michael Hermann Nielsens mindelegat 2020, & 

Female foto marie.netopjpg.jpg

Female, 2020, woodcuts, fabric, pigments on canvas 190 x 150 cm

Strife of love in a dream, 2020, woodcuts, fabric, pigments on canvas 190 x 150 cm

The wind in my heart, print, gouache, paper, 100 x 110 cm

vangsgaardmette@hotmail.com  |  Tel: 45 26835516

© 2018 by Mette Vangsgaard Proudly created with Wix.com